Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συμβουλές για ένα υγιές δέρμα!


Το δέρμα μας είναι αποτέλεσμα της περιποίησής μας. Η κατάσταση που θα βρίσκεται όσο μεγαλώνουμε δεν εξαρτάται από τον τρόπο που θα το περιποιούμαστε εκείνη την χρονική στιγμή αλλά πως το περιποιηθήκαμε όταν ήταν νέο και σφρυγιλό. Καλύτερη λοιπόν είναι η πρόληψη και όχι η θεραπεία.
Για το λόγο αυτό πρέπει να περιποιούμαστε και να καθαρίζουμε σωστά το δέρμα μας από την εφηβική κιόλας ηλικία. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για ένα όμορφο και υγιές δέρμα; Πολλά !!!

* Πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά το πρόσωπό μας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα πρωί – βράδυ. Με τον καθαρισμό δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, δεν χρειάζεται πολλές φορές την ημέρα γιατί αυτό θα ξηράνει την επιδερμίδα. 

* Χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό. Το είδος της ενυδατικής κρέμας εξαρτάται από την ηλικία και το δέρμα μας (ξηρό – λιπαρό – κανονικό – μεικτό). Πάντα πρέπει να βάζουμε ενυδατική κρέμα ακόμα και από την εφηβική ηλικία. 

* Η ενυδάτωση προέρχεται από μέσα . Τι σημαίνει αυτό ; Να πίνουμε πολύ νερό. Το νερό είναι το φάρμακο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. 

* Ξεβαφόμαστε πάντα πριν κοιμηθούμε. Αν κοιμηθούμε βαμμένες τότε το δέρμα μας δεν αναπνέει σωστά. Η ώρα του ύπνου είναι η καλύτερη για την ανάπλαση του δέρματός μας γιαυτό πρέπει να φροντίζουμε να είναι καθαρό. Τα ξηρά δέρματα καλό είναι να χρησιμοποιούν μια κρέμα νυκτός η οποία χαρίζει περισσότερη ενυδάτωση. 

* Κάνουμε peeling και ενυδατική μάσκα μια φορά την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό μας. Τα ξηρά δέρματα χρειάζονται συνήθως δύο φορές την εβδομάδα. Ο κόκος που θα έχει το peeling εξαρτάται από την επιδερμίδα (ξηρή – λιπαρή). Η λιπαρή επιδερμίδα και η επιδερμίδα με σπυράκια χρειάζονται πολύ μικρό κόκο, διαφορετικά θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα. 

* Αλλάζουμε πετσέτα προσώπου πολύ συχνά. Ειδικά όταν βαφόμαστε συχνά και η πετσέτα γεμίζει υπολοίματα μακιγιάζ. Αλλάζουμε επίσης πολύ συχνά και την μαξιλαροθήκη μας. 

* Δεν βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπό μας γιατί το μολύνουμε και του δημιουργούμε σπυράκια. 

* Χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα όταν βγαίνουμε έξω και γενικότερα αποφεύγουμε την μεγάλη έκθεση στον ήλιο γιατί ο ήλιος γερνάει την επιδερμίδα.



Συμβουλευτείτε λοιπόν την αντιπρόσωπο σας για τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας εξασφαλίσουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου